Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A jövő...

2010.09.15

Kép Ha nagyon hosszú időre, több mint 30 évre jósolsz előre, a kritikusok megbocsátják a hibákat – írja a Forbes George Orwellre hivatkozva. A Forbes ennél kisebb fába vágta a fejszéjét, az elkövetkezendő 10 évre „jósol” csak előre. Elsőként, a Facebook 40 milliárd dolláros tőzsdei kibocsátást hajt végre 2012-ben, majd 2013-ban a Dow Jones 4000 pontot esik egy számítógépes hiba miatt, amiért a kongresszus betiltja a magas-frekvenciájú kereskedést.

2014-ben átalakul a világ leggazdagabbjainak listája. Carlos Slimet a mexikói politikai és gazdasági krízis érinti nehezen, Mukesh Ambani 62 milliárd dollár vagyonra tesz szert. Ő jelenleg India leggazdagabb embere.

Kép 2017-re, 7 év alatt a Harvard-alapítványa duplájára, 50 milliárd dollárra nő. Ingyenes oktatással csábítják a legjobb diákokat Kínából. A munkanélküliség csak 8 év múlva áll vissza: 2018-ra esik 7 százalék alá. A négyszeres-visszaesés fenyegetése ezzel várhatóan véget ér.

2020-ra a Wall-mart eladása 1 trillió dollár, a cég által foglalkoztatott emberek száma világszerte eléri az 5 milliót. A cég sikeresen terjeszkedik Indiában és Brazíliában.

Ban Ki Moon ENSZ vezető megérkezik a kairói kórházba üdvözölni a világ 7 milliárdodik gyermekét. Kim Jong II 70 évesen meghal, fia, Kim Jong lesz Észak-Korea vezetője, aki az Egyesült Államokkal való kereskedelem megnyitására törekszik. Az Egyesült Államokban 2016-ban az elnökválasztáson a szavazók 7 százaléka online voksol. Felmerül a csalás gyanúja.

2018-ban az utolsó amerikai szárazföldi csapatok elhagyják Afganisztánt. Ezzel a leghosszabb amerikai szárazföldi háború véget ér. Nem világos, ki a győztes.

hvg.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.