Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A világhálón követhetjük nyomon az erdészek munkáját

2010.05.04

Kép A megújult Széchenyi téren rendhagyó sajtótájékoztatón mutatta be aktuálisan végzett erdőgazdálkodási tevékenységét, illetve az ezt feldolgozó új honlap-funkciót a Mecseki Erdészeti Zrt. A mecsekerdo.hu oldalon a jövőben a társaság kezelésében lévő erdőterületen végzett munkákról a legpontosabb információkat is be lehet szerezni.

Baranya több mint egynegyedét erdő borítja, ez a terület egyre nő – ez derül ki a Mecseki Erdészeti Zrt. legújabb, tájékoztató projektje alapján. A program nagyságrendjét jól jelzi, hogy a társaság kezelésében lévő hatalmas erdőterületet 12 ezer részletre osztották fel, ilyen részletességgel tájékozódhatnak az erdőgazdálkodás iránt érdeklődők az erdőkben folyó munkálatokról.

– A Mecseki Erdészeti Zrt. több mint 250 dolgozója, közel 100 közép- és felsőfokú erdészeti iskolát végzett munkatársa folyamatosan azon fáradozik, hogy Baranya megye állami tulajdonú erdei a lehető legteljesebb mértékben szolgálják Baranya megye és az ország lakosságát – mondta Szőnyi János, a Mecseki Erdészeti Zrt. termelési vezérigazgató-helyettese. – A munkánkat 54 ezer hektár területen végezzük, ezért az erdőgazdálkodási tevékenység áttekintése rendkívül nehéz még a természet iránt érdeklődők, gazdálkodási kérdésekre fogékonyak számára is. Ezért úgy határoztunk, hogy az általunk gondozott erdőkben folyó munkákkal részletesen megismertetünk minden érdeklődőt.

Kép Szőnyi János elmondta, hogy a társaság a mecsekerdo.hu oldalon első lépésként az összes idei, erdőben végzett tevékenységét rögzíti.
– Az összes tevékenységet az erdészeti és a természetvédelmi hatóságok írják elő és engedélyezik – tette hozzá a termelési vezérigazgató-helyettes. – Az erdőkért aggódóknak külön jó hír, hogy 2009-ben már jelentős területet, mintegy 4500 hektárt vontunk be a szálaló-átalakító üzemmódba. Ennek szemmel látható eredményei azonban csak évtizedek múltán lesznek, de jelentőségük fokozatos növekedése is figyelemmel kísérhető lesz a közzétett térképeken és táblázatokban.

Ahogy a kezdeményezést bemutató tegnapi fórum, úgy az új honlap is lehetőséget biztosít arra, hogy az erdőgazdálkodás iránt érdeklődők kialakíthassák véleményüket, megtehessék észrevételeiket.

bama.hu

 

A Mecseki Erdészeti Zrt. honlapja: www.mecsekerdo.hu/

Munkák az erdőben: www.mecsekerdo.hu/index.php

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.