Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


All-in...

2010.03.05

Hat pókeres kezdte az L.A. Poker Classic, a World Poker Tour tízezer dollár nevezési díjú Los Angeles-i főversenyének döntőjét. Legtöbb zsetonnal, az összes közel felével, toronymagas chip leaderként Koroknai András állt, jó esélye volt, hogy megnyerje az 1788 ezer dolláros, háromszázötvenmillió forintos fődíjat.

A döntőasztal ültetése

1-es szék: J.C. Moussa – 1 440 000

2-es szék: George Kasabyan – 1 990 000

3-as szék: Tri Huynh – 2 555 000

4-es szék: Raymond Dolan – 3 290 000

5-ös szék. Michael Kamran – 670 000

6-os szék: Koroknai András – 4 955 000

Koroknai kihasználta előnyét, agresszív emelésekkel már a játék elején továbbépítette stackjét. Az első kiesésre tíz percet kellett várni, az amerikai Michael Kamran ment all-in egyszínű T-7 lapokkal, nem tudta megszerezni a vakokat, George Kasabyan A-J-val tartott és nyert, az osztó 9-8-5-7-A közös lapokat tett az asztalra, írja a Póker Akadémia.

Néhány leosztással később J.C. Moussa tolta középre zsetonjait Tri Huynh preflop emelésére, A-9 keze kevés volt Huynh A-Q-ja ellen.

A gyors kiesések után lassult a játék, a négy versenyben maradt játékos több mint négy órán át pókerezett az újabb kiesésig. Ez az időszak elsősorban Koroknai és Raymond Dolan párharcáról szólt, a két pókeres adta át egymásnak a chipleader pozícióját.

A negyedik helyet végül a shortstack Kasabyan szerezte meg, A-9-8 flopon tartotta minden zsetonjával Huyn emelését. Kasabyan A-7 top párt, Huyn A-9 két párt mutatott. A turnön 7-es, a riveren 9-es érkezett, Huyn fullal húzta be a kasszát.

Koroknai pénzkötegekkel

Kiegyenlített állással kezdődött a háromfős játék. Egy órával később Koroknai ismét sokkal vezetett, A-J-val került all-in A-Q-2 flopon Dolan A-6 keze ellen. A további közös lapok nem hoztak változást, Koroknai jobb kickerével duplázta meg stackjét. Több mint kilencmillió chips, a teljes zsetonmennyiség háromnegyede volt előtte a parti után, Dolan előtt alig több mint másfél millió maradt.

A magyar pókeres hamarosan ismét all-in ment, Huynh 400 000-es preflop emelésére tolta középre zsetonjait. Huynh tartott és bubipárt mutatott, Koroknai A-K-t tett az asztalra. A board K-7-2-9-T volt, Koroknai királypárral ejtette ki ellenfelét, óriási előnnyel (13 460 000 és 1 390 000 zseton) kezdte a Dolan elleni heads-up párbajt.

A rövid heads-up utolsó leosztásában Koroknai Qh-8h-cal ment all-in, Dolan Qc-4h-gyel tartott, és mivel a boardra Th-9h-4d-7s-Kh érkezett, Koroknai flössel nyerte meg a WPT L.A. Poker Classicot.

A győzelem utáni felszabadult nyilatkozatban (a világbajnok Traply Péter, Bélabácsi segít a fordításban) viccből megígérte, a nyereményét elkölti az utolsó vasig, elisszák a fiúkkal.

Győzelmével minden idők második legnagyobb magyar pókernyereménye az övé.

sportgeza.hu