Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bodnár László halálra gázolt egy kerékpárost

2009.08.29

Kép Szilágyi Sándor, a DVSC-TEVA ügyvezetője a rendőrségi vizsgálatra hivatkozva további tájékoztatást nem tud adni. "Pénteken 21 óra körül Nyírbátor lakott területén kívül, a Császári úton személygépkocsi gázolt el egy előtte közlekedő kerékpárost. - olvasható a rendőrség honlapján az esetről. - A láthatósági mellényt viselő, 34 éves nyírvasvári illetőségű férfi a helyszínen életét vesztette. Az ügyben szakértők bevonásával büntetőeljárás indult. Az autót vezető 30 éves férfit könnyű sérülésekkel szállították kórházba."

A rendőrség a közleményében azt írja, az autós feltehetően nem a látási- és útviszonyoknak megfelelő sebességgel vezetett.

Kép Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az [origo]-nak elmondta: eddig annyi biztos, hogy a kerékpáros viselt láthatósági mellényt, és az autós, valamint a biciklis is Mátészalka irányába haladtak. Azt vizsgálja a rendőrség, hogy a kerékpáron volt-e világítás, és azt, hogy ittas volt-e a biciklis, a helyszínen elvégzett vizsgálatból kiderült, Bodnár László nem fogyasztott alkoholt. A baleset körülményeit és a felelősség kérdését szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség, azt nem lehet tudni, mikorra lesz eredmény, elképzelhető, hogy erre heteket kell várni.

A baleset körülményeiről a Szabolcs Online ezt írta: "A 471-es főúton tartott Nyírbátorból Mátészalka felé egy Mercedes személygépkocsi. Az elsődleges információk szerint az 55-ös kilométerszelvénynél egy kerékpárost láthatott meg a járművezető, mert a menetirány szerinti jobb oldalban hátulról nagy erővel elgázolta a kerékpárt, a rajta ülő férfit felkapta a motortér fedélre, és úgy vitte tovább, majd a jobb oldali árokba ejtette.

Megtalálásába úgy tudni, a műszaki mentéshez riasztott nyírbátori tűzoltókat is bevonták. Az ütközés erejétől a Mercedes tetejének pereme is eldeformálódott, a szélvédő pedig beömlött. A mentők nem segíthettek rajta, erősen valószínű, hogy a kerékpáros azonnal meghalt."

Az [origo] által megkérdezett jogász szerint Bodnár ellen közúti baleset okozása miatt indíthatnak eljárást. Ha a baleset halállal végződik, akkor egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik a vétkest, de a bíróság ritkán alkalmazza ezt, az általános eljárás szerint felfüggesztett börtönbüntetés az ítélet, illetve mellékbüntetésként a jogosítvány bevonása.

Kép A kedden a Bajnokok Ligája főtáblájára jutó Debrecen szombaton 15 órától a meglepően jól rajtoló Nyíregyházát fogadja a Soproni Liga 6 fordulójában, minden bizonnyal Bodnár nélkül. Herczeg András klubmenedzsernek nemcsak azért lesz nehéz dolga, mert a baleset okozta sokk éreztetheti hatását a csapaton belül, hanem azért is, mert a másik jobbhátvédre, Bernáth Csabára sem számíthat sérülés miatt.

 

origo.hu