Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Győzött a köd avagy ne hajcsáááá ha nem lácccc...

2009.11.21

MAGYARORSZÁG - Tömeges baleseteket okozott országszerte a sűrű reggeli köd, a legtöbb ütközés a főváros környéki autópályákon történt. Csaknem 50 jármű rongálódott meg, és kész csoda, hogy a baleseteknek mindössze hat súlyos sérültje volt.

- Nem lehet elégszer elmondani, hogy ködös időben, ha a látási viszonyok úgy kívánják, akár haladjunk lépésben - hívta fel a figyelmet Pausz Ferenc közlekedésbiztonsági szakértő. - Fontos, hogy egyáltalán ne idegeskedjünk amiatt, hogy esetleg elkésünk a munkából, vagy hogy valaki hátulról „tolni kezd". Ilyenkor végképp tilos mobiltelefonálni, de nem szabad rádiót csavargatni vagy cigarettázni sem, hiszen akár tizedmásodperceken is múlhat, hogy elkerüljünk egy esetleges ütközést.

Roncsok Az M2-es autóúton kilenc jármű csapódott egymásnak
Roncsok Az M2-es autóúton kilenc jármű csapódott egymásnak

 

 

- A tűzoltóságot országszerte összesen 11 balesethez riasztották, amelyeknek 11 könnyebb és egy súlyos sérültje van - tájékoztatta lapunkat Szentes György, a katasztrófavédelem szóvivője. - A sorozatos baleseteknek nincs közük egymáshoz , nem volt köztük ok-okozati összefüggés. Ami mégis közös az összes esetben, hogy a sofőrök nem a látási és útviszonyoknak megfelelően választottak sebességet és követési távolságot - magyarázta a szóvivő.

A tegnap reggeli szerencsétlenségek sorát kora hajnalban egy román autóbusz nyitotta, amely 66 utassal a fedélzetén nekiment az M0-s autópálya szalagkorlátjának. Senki sem sérült meg, de az úttestre ömlő rengeteg gázolaj miatt több órás útzárat rendeltek el, amelyet alig oldottak fel, a körgyűrű forgalmát egymás után három újabb baleset bénította meg.

baleset
  Három kamion teljesen összeroncsolódott Bicskénél, ahol összesen negyven autó csapódott egymásba

 

 

Az M1-esen hat koccanássorozatban összesen 18 autó és 6 kamion csúszott egymásba. Akik „kimaradtak" az ütközésből, a leállósávon kerestek menekülő út vonalat, így nekik köszönhetően ez az utolsó közlekedési csatorna is úgy bedugult, hogy a mentők és a rendőrség is csak késve jutott el a balesetekhez.

- Az őszi-téli időszak jellegzetes kísérői a ködök, amelyek gyakran napközben sem szállnak fel, hanem megülnek az egész Kárpát-medencében - mondta Pártai Lucia meteorológus.

 

blikk.hu