Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nabaszki rovat: jön a Tesco Bank!

2009.08.24

Kép A Tesco Personal Finance divíziója már most is nyújt kölcsönt, hitelkártya szolgáltatást és megtakarítási számlát, de most azt tervezi, tovább bővíti pénzügyi szolgáltatásainak körét - írja a Wall Street Journal. A Tesco elsősorban interneten és telefonon értékesíti termékeit, de már az áruházakban is próbálkozik ezzel a tevékenységgel.

Az új ügyfélszolgálat Glasgow-ban fog megnyílni a jövő év első felében - mondta el Andrew Higginson, a Tesco lakossági szolgáltatásokért felelős vezetője. Esetenként olyan termékeket is kínálnak majd, mint a jelzáloghitel vagy a folyószámla-vezetés.

A Tesco még 2008 júliusában jelezte, hogy alkalomadtán alapíthat egy lakossági bankot a pénzügyi szolgáltatások teljes palettájával. A Wall Street Journal szerint a Tesco ma is az egyetlen olyan brit kiskereskedelmi lánc, amely a lakossági bankolás felé való elmozdulást tervezi most is.

A Tesco várakozásai alapján az esetleges lakossági banki üzletág 1 milliárd font éves profitot jelentene a cég számára. A pénzügyi szolgáltatásokért felelős Tesco Personal Finance jelenleg mintegy 400 főt foglalkoztat, és mintegy hatmillió ügyféllel áll kapcsolatban. Utóbbi hatalmas szám: a Lloyds Banking Group 140,000 alkalmazottal 30 millió ügyfelet szolgál ki.

 

 

És ha már nem hisz a bankoknak:

 

Kép