Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nem a legjobb csapatok jutottak ki a vébére?

2010.06.14

Kép A 2010-es labdarúgó-világbajnokságról a Reuters számára készült legfrissebb Ipsos-felmérés szerint tízből csak négy (37%) lelkes focirajongó véli úgy, hogy igazságos a jelenleg érvényben lévő selejtező rendszer.

Tízből hat szurkoló (59%) szerint Dél-Afrika sikeres házigazdája lesz a 2010-es labdarúgó-világbajnokságnak,  míg a  helyiek 91%-a  véli így.

A kutatás május 12-21. között 24 országban készült az Ipsos online paneljén országonként reprezentatív mintákon, azok körében, akik valamilyen mértékben szurkolónak vallották magukat. A 23 ország átlagában a lakosság 66%-a, összesen 12 059 válaszadó számít szurkolónak.

Kép A szakértők megjegyezték, hogy bizonyos országoknak  jobban meg kellett  küzdeniük a kvalifikációért, néhány esetben pedig a futballban kiemelkedő országok  régiójukból nem jutottak tovább, míg más, gyengébb színvonalú focit játszó országoknak ez könnyen sikerült, mert az ő régiójukban nem olyan erős a mezőny.

A felmérés szerint a világ polgárai közül minden tizedik saját bevallása szerint szenvedélyes szurkoló, s annyi meccset néz meg, amennyit csak lehet. A szurkolók negyede (24%) csak a kedvenc  bajnokságát, csapatát, s a nemzeti válogatottját kíséri figyelemmel. 31%-uk csak alkalmanként  nézi meg a legnépszerűbb csapatok, valamint a válogatott meccsét. A lakosság egyharmadát (34%) pedig egyáltalán nem érdekli labdarúgás.

A leglelkesebb rajongók  jellemzően  35 év alatti férfiak, jövedelem, iskolázottság és családi állapot szerint vegyesen - olvasható a felmérésben.

***

A labdarúgó-világbajnokság hétfőn a Hollandia-Dánia, Japán-Kamerun és Olaszország-Paraguay mérkőzésekkel folytatódik.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.